Eetstoornissen

Voedsel dient als brandstof voor het lichaam. Tegenwoordig zien mensen voedsel meer als een genotsmiddel. Een eetstoornis kenmerkt zich door het dwangmatig omgang met voedsel. Dat kan betekenen dat u juist veel eet of juist te weinig. In beide gevallen speelt eten in uw gedachten een grote rol: u bent er de hele dag mee bezig.

Eetstoornissen kan men onderverdelen in verschillende categorieën.

  1. Stoornissen waarbij mensen zichzelf uithongeren (anorexia)
  2. last hebben van vreetbuien die ze vervolgens compenseren door bijvoorbeeld te braken (boulimia)
  3. Stoornissen waarbij mensen vreetbuien hebben die ze niet compenseren (Binge Eating Disorder).

shutterstock_249221023

Anorexia

Men heeft een  grote angst om dik te worden, men heeft een vervormd beeld van het lichaam. Ook al zijn ze graatmager ze voelen zicht nog steeds dik. Het niet willen eten is het niet accepteren van het leven op aarde. Men wil de verbinding niet aangaan met het lichaam. Voedsel geeft massa aan het lichaam, hierdoor is men goed geaard en accepteert men het leven en zichzelf.

Boulimia nervosa

Mensen met boulimia hebben vaak heftige eetbuien. men gaat eten wanneer ze nerveus en angstig zijn of door het verlies van iemand " geliefde" of verlies van werk of wanneer men onzeker is enz........ Er is een leegte ontstaan in de buik en men wil deze leegte gaan opvullen door zoveel mogelijk te gaan eten.

Eetstoornissen hebben een onderliggende reden "waarom iemand niet wil eten" of "waarom men te veel gaat eten." Samen zoeken we naar de oorzaak van het ontstaan hiervan. Begeleid ik u naar meer balans en evenwicht in het leven, voeding en gezondheid.