Chronisch vermoeidheidssyndroom

Chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) is een ziekte van het immuniteitssysteem. veel mensen die lijden aan het chronische vermoeidheidssyndroom kunnen niet aan het werk blijven. Het aantal lichamelijke klachten zijn van zeer uiteenlopende aard, gaande van grote vermoeidheid over (hoofd)pijn, geheugenproblemen, slaapstoornissen tot en met griepachtige verschijnselen. De klachtenstroom is in feite eindeloos lang. ME/CVS treedt bij de meeste patiënten acuut op na een ernstige virusinfectie zoals griep of de ziekte van Pfeiffer, of na een operatie of ongeval. Wanneer de aandoening niet ontstaan is door een virusinfectie, is er vaak geen duidelijke aanleiding en ontwikkelt de ziekte zich heel geleidelijk.

Wanneer we dit bekijken vanuit de chakraleer gaat het hier om een ernstige blokkade van het miltchakra.
Dit miltchakra is een heel bijzonder chakra, want het bepaalt de vorm van de seksualiteit, de communicatie, de relatievorm, de voeding en het denken. Je ziet deze aandoening ook ontstaan bij mensen die vaak een belangrijke maatschappelijke functie hebben bekleed of bij perfectionisten. Ze eisten het uiterste en gingen daarbij over eigen grenzen heen.

 

 Ook kom je het tegen bij mensen die als kind vaak te horen hebben gekregen: 'dat kun jij toch niet!' Dit is het ergste wat je een kind kunt aandoen. Het ondermijnt het zekerheidsbeginsel en het maakt dat kinderen zich gaan inhouden. En dan is de cirkel weer rond: het miltchakra verliest energie, het immuunsysteem holt achteruit, de persoon kan zich niet meer concentreren, men wordt uiteindelijk ontzettend moe. Door te gaan werken op het miltchakra en de milt meridiaan gecombineerd met kosmische schijf wordt het lichaam terug in balans gebracht. 

Het behandelplan bedraagt 10 sessies van 90 min

5064967_orig

Als kind hadden we energie genoeg !!! Wat is er veranderd ???

Durf je eigen levensenergie terug in handen te nemen.