Lasertherapie – acupunctuur – Meridianen – Reflexologie

De kennis van meridianen is uitgediept in Chinese geneeskunde. De TCM (Traditionel Chinese Medicine) is gebaseerd op de overtuiging dat organische kwalen zich op bepaalde plaatsen aan het lichaamsoppervlak kunnen manifesteren en omgekeerd. En dat het drukken op, het masseren van, of een andere behandeling op deze plaatsen waar een meridiaan loopt, niet alleen de pathologische symptomen doet verdwijnen, maar ook het hele fysische organisme in goede conditie kan brengen.

De Franse arts en ooracupuncturist dr. Paul Nogier ontdekte halverwege de vorige eeuw dat er een verband is tussen de verschillende frequenties van de polsslag en verstoringen in het lichaam. Aan de hand van de polsslag kon hij de oorzaken van de verstoringen opsporen. Deze methode staat nu bekend als de polsdiagnostiek van Nogier met behulp van het vasculair (m.b.t. de bloedvaten) autonoom signaal (VAS). Dit VAS is een reflex op aanraking of andere prikkels.

De softlaser wordt o.a. ingezet voor het behandelen van acupunctuurpunten, triggerpoints, pijnlijke plekken, en reflexzones.

De softlaser evo stimuleert de natuurlijke eigenschappen van de cellen en werkt:

pijnstillend

Weefselgeneratie

spierontspannend

Nogier frequenties A,B,C,D,E,F en G

Het  menselijk organisme reageert sterker op prikkels op bepaalde frequenties of frequentie-combinaties. Daarnaast werkt de therapie volledig pijnloos.